Sunday, November 30, 2008

Een luie zondag

Dat was lekker!

We hebben vandaag alleen het hoognodige gedaan. Uitgeslapen, croissantje gegeten, beetje aan gelummeld en toen trok het zonnetje toch wel! We hebben hier de laatste tijd echt grandioos mooi weer. De hemel is zooo blauw en het zonnetje schijnt uitbundig. Vanmorgen toen ik opstond was het wel slechts 15 graden maar zodra de zon boven de wolkenkrabbers uitkwam liep het kwik op naar 22 graden. Zeg maar, een mooie nederlandse zomerdag!

We zijn eerst naar kantoor gegaan om mijn keukentrapje op te halen. De lamp in de logeerkamer begeeft het bijna. Nog 1 peertje doet het en ik was bang dat ik binnenkort alles op de tast moet pakken. Vandaar.


En ik had de mooie foto's die we gemaakt hadden en hadden ingelijst nog niet aan de muur gezien. Natuurlijk een fotootje van gemaakt. Toen Berry ze zag wilde hij wil ze ook hebben! Ze zijn dus in de smaak gevallen!

Verder heb ik vandaag alle kerstkaarten geschreven en ze staan klaar voor verzending, heb alvast wat kerstcadeautjes ingepakt en ik heb de keuken schoon gemaakt en Chiel was zijn e-mails aan het schrijven. Afgelopen week heeft hij daar amper tijd voor gehad.

En vanavond hebben we gegeten bij Heaven on Earth. Lekker Chinees. En de serveersters waren weer blij ons te zien. "You are here every sunday!" Goh...is dat zo?! "Yes!!" Hihi. "See you next week!" Wat is dat toch lekker eten daar. Kleine hapjes, heel relaxed en goede service. Snap echt niet dat sommige mensen geen chinees eten lusten!

Morgen blijft Chiel in HK. Berry heeft een tussenstop van een paar uur in HK voordat hij naar NL afreist. En ik denk dat Chiel daarna weer voor 3 dagen vertrekt naar China.
Morgenavond gaan we eten met Suzan. Ze verhuist eind december terug naar Nederland dus nog even bijkletsen voordat ze weg is.

Saturday, November 29, 2008

Een "killer" Garupa


Vandaag was de laatste dag hier van Nico. We hebben koffie gedronken en geluncht en zijn naar Lei Yue Mun gegaan in Kwun Tong voordat Nico weer naar het vliegveld moest. Trouwens een schattig vissersdorpje met huizen op stelten op een kwartiertje rijden vanaf Tsim Sha Tsui. Alsof je weer terug in de tijd gaat!

Nico kon nog wat foto's maken met zijn nieuwe camera en we konden heerlijk genieten van een prachtige winterdag. Strak blauwe hemel en een graadje of 22. Echt super! En dat het winter is kon je merken aan mensen en hondjes die met een winterjas met bont kraag lopen! Ook al vielen de mussen van het dak!

Je loopt bij wijze van spreke, dwars door de huiskamers van de chinesen die daar wonen. Je moet bukken om de was te omzeilen, oude vrouwtjes zitten met z'n 4tjes te mahjongen en de tv staat te loeien. Er zijn heel veel viswinkeltjes waar je zalig kan eten of vis kan kopen.

We kwamen langs een vishandel en de dame vroeg of we wilden eten. Maar niemand had honger want we hadden net gegeten. Wel wilden we graag de vissoorten bekijken die ze in bakken had staan. Ze zwaaide naar me en wees me op een enorme bak achter in de winkel. "You look!"

In de bak zat een enorme garupa! Zeker 25 kilo zwaar en meer dan een meter lang! Gevangen in de wateren rondom Hong Kong. Of ik de vis wilde voeren; tuurlijk! Altijd leuk! Ze pakte 2 levende garnalen uit een andere bak en knoopte vervolgens de garnaal aan een touwtje. Ik kreeg dat touwtje in mijn hand gedrukt en zei tegen mij: "Just go up and down, he likes!"

En ik zo naief als ik ben deed dat natuurlijk gelijk. Komt dat beest ineens een halve meter boven het water springen! Ik schrok me kapot! Een enorme bek met scherpe tanden zag ik vlak voor me! Hmmmm....zwemmen in de wateren van Hong Kong lijkt ineens toch niet zo aantrekkelijk meer....

Friday, November 28, 2008

Dagje met Nico op stap



Nadat de zaken besproken waren, had Nico vrij. Chiel en Berry bleven op kantoor en daarom ben ik met Nico op stap geweest. Heel gezellig!

We zijn de hele Harbour City doorgelopen, hebben geluncht bij Spasso waar we Chiel, Berry en Rafael nog tegen kwamen, zijn helemaal uit ons dak gegaan bij Marks & Spencer (uitverkoop!), toen Ocean Terminal in, schoenen en een nieuwe koffer voor Nico gekocht, want door deze shopping-sessie paste de bagage niet meer in die ene tas!


Een mini-cooper als fiets toektoek

Het was super gezellig zo met z'n tweetjes. Daarna hebben we de bagage op het kantoor neergezet, lekker koffie gedronken op kantoor (ze hebben een nespresso! Je weet wel..die van George Clooney) en toen de taxi in naar Mongkok. Bloemenmarkt, vogelmarkt en de gewone markt overgelopen.

Badderende vogeltjes en platte kakkerlakken op de vogelmarkt

Ik kreeg een geweldige Taiwanese boedha van Nico. Heel mooi gekerft uit limestone en super schattig om te zien. Ik vond het wel heel lief van Nico. Was echt niet nodig geweest maar het was wel erg leuk om te krijgen!

Rond 6 uur was ik thuis. Zere voeten van het slenteren, en toen naar Mortens. De heren wilden (weer) een steak eten. Daarna nog een drankje bij All Night Long en toen ging het licht uit bij iedereen. Zo'n steak van bijna 6 ons kost aardig wat energie om te verteren en eigenlijk wilde iedereen maar 1 ding. Uitbuiken op de bank.

Eten bij Mortens met uitzicht over de haven.

Morgen vliegt Nico terug naar NL. In eerste instantie was de bedoeling om naar Bangkok te vliegen omdat hij met China Airlines vliegt, die dus niet rechtstreeks naar Amsterdam vliegt. Maar door de politieke situatie in Bangkok en omdat de vliegvelden nog gesloten zijn, zijn de plannen en tickets veranderd. Van hier naar Taipei en dan naar Frankfurt en dan naar Amsterdam. Heel fijn.

Ook Berry heeft last van de gesloten vliegvelden in Bangkok. Hij gaat morgen eerst naar Singapore voor een meeting en komt dan maandag weer in HK aan. Maar 4 uur later vliegt hij dezelfde route die Nico dan al heeft afgelegd terug naar NL. T'is wat...
Het zou mijn ding niet zijn. Gewoon met Cathay of KLM rechtstreeks naar Amsterdam klinkt veel makkelijker!

Vrede op aarde maar niet heus...



Thursday, November 27, 2008

Kerstkriebels

Ik kon het niet laten! Ik heb gewoon dwangmatig mijn profielfoto aangepast!
Ik weet dat in Nederland Sinterklaas nog maar net in het land is, en dat jullie de pepernoten nog niet op hebben en je nog niet misselijk hebt gegeten aan de chocoladeletters en marsepijn, maar hier in Hong Kong is hij in geen velden of wegen te bekennen!

De kerstkriebels hebben nu echt de overhand genomen. Kan ook niet anders want alles is versierd hier in Hong Kong. Miljoenen kerstlichtjes zijn in de stad opgehangen. Overal waar je komt hoor je de kerstliedjes uit de speakers knallen en op elk pleintje en in ieder winkelcentrum staat wel een kerstboom te pronken.

Sorry Sint, ik heb geen zin meer om te wachten!

Wednesday, November 26, 2008

Effe bijteuten...

T'is alweer woensdag.

Gisteravond zijn Berry en Nico aangekomen. Wij hadden ze al een dagje eerder verwacht maar dat bleek allemaal op een vergissing te berusten. Ze zijn er in ieder geval. We hebben ze opgehaald vanuit het hotel en we zijn naar FIRE gegaan in het W-hotel. Berry en Nico zijn 2 die-hard-meat-lovers, en wij neigen meer naar de seafood. FIRE is gespecialiseerd in beide dus een prima combinatie. Prachtig restaurant trouwens! Daarna nog een drankje genomen bij Stormies op het dak van Elements en toen naar huis.

(...uhm...zo'n zelfontspanner werkt toch niet altijd even goed...Nico en Berry zitten achter de plant...)

Vanmorgen moesten de heren al vroeg naar de beurs in Shanghai. Ze blijven daar 2 dagen.
Dus toen ik vanmorgen opstond was Chiel al vertrokken. Vanuit mijn ooghoeken heb ik hem wel bezig gezien, maar ik heb het niet echt bewust meegemaakt. Kon vannacht weer niet slapen...

Ik ben wel lekker op stap gegaan vandaag. Ik moest nog van alles halen voor de kerst thuis in NL. Naar de grote stationary shop in Mongkok en Langham Place en naar Olympic City waar een zalige supermarkt is. Ik blijf vanavond ook gezellig op de bank eten. Zo'n kant en klare maaltijd die daar gekookt wordt, staat al in de koelkast.

Er is ook verder niemand meer hier in HK om mee te gaan eten. Jos en Jesse zijn allebei in NL, Bram en Kamilla staan op de beurs in Shanghai en Cynthia en Michael hebben bezoek over en zijn konstant de hort op.

Ik zag trouwens bij Olympic City een enorme kerstboom staan! Wat geweldig! Ik krijg toch steeds meer de kerstkriebels. En binnen was alles versierd met het thema "baby-duck". Ik weet het...wat dat te maken heeft met de kerst...

Monday, November 24, 2008

De bus

Onder het kantoor zit een Starbucks! Hoe makkelijk kan je het hebben! En met een tall dark cherry mocha coffee MET whiped cream maak je van elke dag een feest!

Ik heb mezelf maar eens verwend met zo'n lekkere koffie en ben buiten op het terrasje gaan zitten. Terwijl ik daar zat stopte de bus precies voor mijn neus. En ik verbaasde me hoe netjes de mensen wachten om de bus in te gaan. Ik heb dit natuurlijk al ettelijke malen gezien, maar elke keer als ik dit zie moet ik denken aan mijn vroegere openbaarvervoer ervaringen in Shenzhen.

Het werken met de ellebogen, een voetje voor mijn medepassagier zetten, het breed maken van de torso, en het gewoonweg wegduwen van een irritante chinees, was de gewoonste zaak van de wereld. En niemand keek ervan op! Eerst wil iedereen tegelijk naar binnen en daarna wil iedereen tegelijk naar buiten! Je met 10 man tegelijk door de deur van de trein, vliegtuig of bus proppen was de normaalste zaak van de wereld! Het gezegde "Survival of the fittest" is echt uitgevonden in Shenzhen!

Maar goed ik dwaal af...

Maar dit ging zo rustig en netjes. Gewoon wachten tot het je beurt is lijkt een ongeschreven wet. Behalve als je in de taxi zit natuurlijk, want dan mag je elkaar afsnijden!

Een visje, een buffet, een sticker en een filmpje!

Wat gaat zo'n weekend toch weer snel voorbij! Het is nu zondagnacht (slapen gaat nog steeds niet best) en d.m.v. de foto's zag ik, dat we toch een goed gevuld programma hebben gehad dit weekend.



Zaterdagmorgen zijn we eerst naar het kantoor gegaan. Jos had prachtige stickers gebracht van de Nederlandse vlag en die moest dus op het muurtje. Het klinkt zo makkelijk, "effe een sticker plakken", maar neem gerust van mij aan dat het een hels karwei was!
Je wilt natuurlijk niet dat zo'n muurtje vol met luchtbellen zit. Dus stukje plakken, weer stukje eraf trekken, weer plakken, weer eraf trekken..en omdat er maar 3 kleuren zijn zie je alles dubbel goed. Maar hij zit! Heeft wel de hele morgen gekost maar het staat super!

Verder de zaterdag wat rond gelummeld en Chiel mocht zijn laptop weer eens opnieuw installeren. Was die niet blij mee, maar ook dat klusje is weer gedaan.

Zaterdagavond zijn we met Michael, Cynthia en een vriendin van Cynthia naar Sai Kung geweest. Lekker vis gegeten. En het was een bijzondere ervaring om met een principiële vegetarier naar een visrestaurant te gaan! Ze zat met haar rug naar de fish-tanks en ze kon het niet aanzien toen we de garnalen gingen pellen. Tja...

En achter ons zaten 2 mannen met hun hondje die gezellig met z'n drieen aan het eten waren! Stukje voor de hond, stukje voor het baasje. En dat alles met chopsticks!

Na het eten zijn we naar het W-hotel gegaan in Elements. Een supergaaf trendy hotel! Cynthia's oude baas was in HK en wilde een drankje drinken met haar, en wij zijn er gewoon achteraan gelopen, hahaha. Door de drukte in de bar van het hotel zijn we Elements maar ingelopen en hebben we daar nog even gezeten. Jesse had ook nog even tijd voor een drankje. Hij kwam rechtstreeks van de trein uit China!

Vandaag zijn we met Jesse naar Spasso gegaan om te lunchen. Het lopend buffet is echt super daar! Lekker eten, zonnetje, kopje koffie en daar werd het plan geopperd om eens naar de film te gaan! Leuk!

De wachtkamer van de VIProom met gratis popcorn en cola!

We hebben kaartjes gekocht voor de nieuwe James Bond film. Opnieuw naar Elements gegaan naar het Grand Cinema. Slechts tig-zalen en een VIP zaal. En dat wilden we wel eens proberen!

Helemaal geweldig! Enorme grote stoelen die helemaal plat kunnen en als het geluid aan gaat zit je te vibreren in je stoel! De film was trouwens ook leuk! Nog een drankje genomen en toen terug gelopen naar huis. Echt een super leuk weekend gehad!!

Saturday, November 22, 2008

The Hong Kong Office!

Gisteren (donderdag) hadden we een drukke dag voor de boeg. De wekker liep af om 7 uur. Mijn hemel, dat is een tijd geleden dat ik (IK!) op moest staan omdat de wekker afliep!
Maar ik sprong uit bed, met mijn altijd opgewekte humeur ( yeah right!) en liep de keuken in. Koffie gezet, brood in de toaster, en Chiel en ik hebben samen gebroederlijk naast elkaar op de bank ontbeten en naar CNN gekeken. De reden van dit oh zo unieke verschijnsel was: (trommelgeroffel) ...het Hong Kong kantoor!

Rafael, Elvira en Echo begonnen de eerste werkdag in Hong Kong, de IKEA zou alle spullen brengen EN in elkaar zetten, de mevrouw van de Flowermarket zou de planten komen brengen, en Elvira, de nieuwe secetaresse, moest pc's en stationary kopen. Veel te doen dus...

Elvira (links) en Echo.

En op Hongkongse wijze kwam dus ook alles tegelijkertijd aan! 2 Mannetjes van de Ikea hebben een hele middag bureau blokken, kasten en draaistoelen in elkaar gezet. De planten werden binnen gebracht, de pc's werden geïnstalleerd, een mannetje die de nieuwe glazen voordeur moest opmeten, de stationary werd gebracht, kortom het leek wel even of er een bom ontploft was!

Rafael (links) en Chiel gezien vanuit de vergaderruimte.

Ik heb nu nog zere vingertoppen van het open maken van de fotolijsten. Zes stuks om precies te zijn, met van de lekkere metalen lipjes. En ik was natuurlijk net met de laatste bezig toen ik zag dat ik het ophang systeem vergeten was erbij in te schuiven, dus ik mocht weer alles opnieuw open maken. Heel fijn. En ik had van die gave file-opbergsystemen gekocht, maar die komen dus niet kant en klaar in een verpakking. Ajah... dus ik heb ook 100 mapjes in elkaar gezet. En alle bureaulampen kwamen natuurlijk ook op z'n Ikea's aan. Dus ook 6 van die dingen in elkaar gezet. Maar ik deed het met liefde!

Rafael, Elvira en Echo vonden het helemaal geweldig. "Ans, it feels like Christmas!", zeiden ze. "So many presents!" Ik moet zeggen dat ik ook best trots was. Het ziet er gelikt uit! Er moet nog wel het een en ander aangeschaft worden maar dat komt later wel. Morgen gaan Chiel en ik een enorme sticker van 2 bij 3 meter (!) aan een beschadigde muur plakken. De Nederlandse vlag! Dat past goed bij de tulpen die ik op de kast heb geplakt!

Dinsdag komt er een mannetje die de enorme fotolijsten gaat ophangen. Heel gaaf. Ik heb foto's die Chiel van de fabriek in Shenzhen heeft gemaakt, in het zwart/wit omgezet en uit laten vergroten in posterformaat. Al zeg ik het zelf, t'is goed gelukt! En ik kan ook niet wachten tot dinsdag! Als het echt helemaal af is, laat ik meer foto's zien.



Oh en nog een leuk nieuwtje: mijn weblog is nu ook te zien en te lezen bij de WERELDOMROEP! Gaaf he? Klik hier en je ziet een wereldkaart waar je op moet klikken en dan zie je boven Hong Kong een rood vlakje staan. Daar op drukken en voila!
Ans goes international!

Friday, November 21, 2008

Gefeliciteerd Ben!



Vandaag is het de verjaardag van Ben. 25 Jaartjes alweer! De tijd vliegt voorbij.
Namens ons allemaal Ben, een hele fijne verjaardag toegewenst en een hele dikke kus!!
We bellen vanavond! Liefs pap en mam

Wednesday, November 19, 2008

Ear candling


Vanavond hebben Jos en ik toch wel een bijzondere ervaring opgedaan. Een tijdje geleden vertelde Jos dat zijn oren steeds dicht klapten. Heel vervelend. En zo ontstond het idee om eens ear candling uit te proberen. Jos wilde niet alleen gaan en ik wilde het ook wel eens meemaken. Altijd leuk. En ik weet zeker dat ik in m'n eentje nooit was gegaan!

Na het eten hebben we de stoute schoenen aangetrokken en zijn we een typisch hong kong massage salonnetje ingestapt. De dame bij de voordeur die elke dag foldertjes in je hand probeert te drukken, kreeg zowat een beroerte toen wij eerder binnen stonden dan dat zij door had, hihi.

We gingen zo'n portiekje binnen waar allerlei foto's hangen van voet massage's en acupunctuur. Toch wel een beetje eng. Maar voor we het goed en wel doorhadden werden we al in een kamertje gestopt met z'n tweeen. Binnen no time stonden er 5 kleine thaise dames om ons heen te draaien en we werden er een beetje melig van.

We werden op 2 massagetafels gepoot, en voor we aan het idee gewend waren, zat er al een candle in onze oren! "Voel jij al wat?", hoorde ik Jos een beetje gemoffeld zeggen. "Ik voel helemaal niets!" "Neh...niets..."

Alhoewel...die dame heeft wel sterke handjes...en hup mijn hoofd werd resoluut omgedraaid door de thaise dame met de stevige grip. Weer een kaars erin. Misschien ga ik nu wat voelen...

Na een minuut of 10 werden de kaarsen gedoofd en kregen we allebei een hoofdmassage. Ineens greep mijn dame mijn buik vast. "You need tummy candle!" Pardon? En ze wees op een poster op de muur. Jos zag uit zijn ooghoeken een poster met een dame en een bloot been en een candle met een vlam. "NEE, ik wil het niet weten!!" hoorde ik ineens naast me. "Waar gaat ze het instoppen???"

Hahaha, ik krijg opnieuw de slappe lach als ik eraan terug denk! "Ze wil hem in mijn navel stoppen Jos!" "Weet je dat zeker? Van hieruit lijkt het op een ander plekje!", lachte Jos. Ik heb zo gelachen! Maar we hebben vriendelijk doch duidelijk gemaakt aan de dames dat we onder geen beding een vlammend kaarsje op andere donkere plekjes wilden hebben. Maar als we nog eens terug komen krijgen we korting! Dat hebben de dames beloofd!

Het effect van de ear candling, het schoonmaken van de oren, daar ben ik nog niet helemaal zeker van. Alhoewel mijn oren nu wel erg schoon aanvoelen. En Chiel was erg blij dat hij vandaag laat uit China terug kwam!

Velly velly cold!

Vandaag hadden we een prachtige "winterdag"! Volop zon, graadje of 23, een beetje mistig en het beste is toch wel dat de luchtvochtigheid gezakt is naar 40%. Kan je je voorstellen? Je spijkerbroek blijft niet aan je benen plakken, de zweetdruppeltjes staan niet op je voorhoofd zodra je de voordeur uit loopt, en je t-shirt blijft droog! Ge-wel-dig!



Ik ben dus gelijk maar weer op de Wii gestapt en heb me vanmorgen weer uitgeleefd op yoga, aerobics en boksen. Ik barst nu wel van de spierpijn maar dat kan ook van het verven komen bedenk ik me nu. Zelfs Chiel raakte in de ban van het mooie weer. Hij stond vandaag extra vroeg op en is gaan hard lopen voor een half uurtje.


Zou Jos zijn eigen transportbedrijf zijn begonnen?

Aan het eind van de dag ben ik naar kantoor gelopen. Ik ben vast van dat ondoorzichtbare folie op de kastdeuren gaan plakken. Scheelt weer. Er zitten glasdeuren in de kast en dat staat zo rommelig als er van alles straks in de kast wordt gepropt. Tegelijk genoten van dat prachtige uitzicht op de haven. Ik kan daar maar geen genoeg van krijgen. Donderdag komt trouwens de Ikea en dan gaat het kantoor open! Jippie!



Vanavond hebben we met een klant gegeten bij Jasmin Rice naast Spasso op het terras. Toen zag ik dat de winter nu officieel is ingegaan...de terras-heaters stonden al volop te snorren!
Volgens de manager van het restaurant kon het ook niet uitblijven.
"Velly velly cold! Only 20 degrees!!!" Solly Nederland...ik kan het ook niet helpen...

Monday, November 17, 2008

You buy copy watch??


Ik heb me vandaag opnieuw verbaasd over de verkoopstrategie van onze Indiase copy watch verkopers. Zouden ze zo irritant geboren worden of volgen ze ergens een cursus met verkooptechnieken? En hebben ze van nature een enorme eikenhouten plank voor de kop?

Ik persoonlijk word dood en doodziek van die jongens. Super irritant, ze lopen altijd voor je voeten, zodra ze een "wit"hoofd zien schieten ze erop af, als je aan de telefoon bent blijven ze in je oor "copy watch! copy watch!" roepen. En als je dan boos wordt en terug roept "get lost!!" dan zijn ze op de teentjes getrapt! Maar nummer twee die al stond te trappelen achter zijn collega roept er gelijk achteraan "copy watch, copy watch!"

Kijk, wij wonen een straat achter Nathanroad, en als we ergens heen gaan, moeten we 95 procent van de tijd over Nathanroad lopen. Ik herken die griezels stuk voor stuk. Ik woon er tenslotte "pas" 4 jaar! Maar zijn zij bijziend, verziend of nachtblind, dat zij mij niet herkennen??

Waarom denken ze dat ik een copy watch of nog erger een tailor suite (op maat gemaakt pak/jurk) wil kopen? Zelf als je met je bos wortelen of je netgekochte huishoudtrapje over straat loopt, vragen ze het nog! Voor mij toch een duidelijk gegeven dat ik GEEN toerist ben! Staat het op mijn voorhoofd geschreven?

's Avonds is het helemaal erg. Regelmatig wordt er "hasjies! hasjies!" aangeboden en willen de zwaar naar lichaamsgeuren ruikende Indiase dames wel voor 100 dollar met je man mee!

Ik heb daar eens over nagedacht...Stel, je bent een man...je hebt wat tijd over en je bent in de "prime of your life", ga je dan met zo'n vrouw mee? Ik bedoel, hij ruikt toch ook wat ik ruik? En wat voor geuren komen er los als je zo'n vrouwtje uit haar indiase gewaad gaat rollen?

Misschien is zo'n copy watch dan toch geen slecht idee!

Saturday, November 15, 2008

Nieuw kantoor!

De tijd vliegt echt voorbij! Zo is het woensdag en zo is het alweer zaterdag!
Ik heb nog geen tijd gehad om een stukje te schrijven...

Donderdag is Chiel de hele dag op stap geweest. Naar de bank, naar de accountant, weer naar de bank, naar de landlord, ik heb hem nauwelijks gezien!
Vrijdag was het helemaal raak. Opnieuw naar de bank, opnieuw naar de accountant, een sollicitatiegesprek en tig mailtjes beantwoorden, skype-meetings, reisbureau, kortom zo druk als een baasje.

En ik ben nauwelijks thuis geweest afgelopen vrijdag. Ik moest naar de Ikea en de bloemenmarkt. Waarom? Nou omdat we een kantoor voor IFS gaan openen in Hong Kong!!! Yeah!!!

We zijn er helemaal opgewonden van. Het kantoor staat op een prachtige locatie, het Starhouse! Uitzicht over de avenue of stars en de haven van Hong Kong. We zitten op 9 hoog!

Starhouse

Donderdag komt Ikea de boel afleveren en in elkaar zetten, de dame van de bloemenmarkt komt de planten afleveren, de nieuwe secretaresse begint op donderdag en voor die tijd moeten we het kantoor geverfd hebben. Ben zo benieuwd hoe alles er straks uitziet!

Op vrijdagavond hebben we wel even tijd genomen om te gaan eten met Jos, Jesse en Kamilla. Lekker onderuit gehangen op een lounge-setje en de tapas was niet aan te slepen! Het was super gezellig om iedereen weer 's te zien en de tijd te nemen voor elkaar.

Vanmorgen hebben we een begin gemaakt met het kantoor. Op 1 muur zat een muur grote sticker. We begonnen dus met de sticker te verwijderen, toen bleek dat er een gemummificeerde hagedis achter de sticker zat! Oeps!

Daarna bleek dat de sticker er gewoonweg niet van af te krijgen is! Gelukkig kwam Jos met een oplossing. We gaan nu dus ook een sticker bestellen maar dan met de Nederlandse vlag en die plakken we over die andere sticker.

En toen Jos er toch was, zijn we maar eens uitgebreid gaan lunchen bij Spasso. Jesse gebeld of hij zin had in een lunch. Hij liep net in de supermarkt op dat moment. Hij heeft alles weer terug gezet in de schapjes en gelijk richting Spasso gelopen. Gezellig.

Ik wordt alleen effe niet goed van het weer. Denk je net dat je de "winter"kleren aan kan doen, wordt het weer 26 graden! Op het terras bij Spasso zaten we echt vol in de zon, we werden zo'n beetje dubbel gebakken toen Jesse plotseling heel serieus zei: "Ans, ik heb een probleem... Met mijn fontanel...Hij brandt weer open!!"

Morgen, zondag dus, gaan we niet hiken maar verder met verven. Chiel gaat de aankomende week gewoon weer naar China en komt woensdag weer terug. Er komt ook nog een klant dus je begrijpt wel wie het kantoor gaat schoonmaken...

Vanavond zouden we gaan eten met Jos, Al en Diana en natuurlijk Jesse, Michael en een vriend. Kregen we een telefoontje dat Jos, Al en Diana verlaat waren. Ook Jos heeft een nieuw kantoor en de Ikea zou vanmiddag de spullen brengen. Ikea kwam keurig op tijd maar toen bleek dat de kasten die Jos had besteld niet in de lift pasten!

Ze zijn dus 8 keer met glazen deuren van 2,5 meter hoog de trap op gelopen naar de 8ste verdieping!! En Jos was zo trots dat hij een kantoor op de 8ste verdieping had gekregen. (8 staat voor geluk!) Hmm...die feng shui regels moet je dus niet al te serieus nemen blijkt wel...
Maar we hebben ze net gesproken. Het Ikea mannetje liep om 10 uur de deur uit en het hele kantoor is klaar voor actie!

Wednesday, November 12, 2008

En er scheen licht...

Ik liep aan het eind van de middag naar de China-ferry om Chiel op te halen. Eerst over Nathanroad en daarna het Kowloon Park in.

Vind het heerlijk om daar te lopen en zeker tegen de schemering. Het is (relatief) rustig in het park. Mensen zitten te praten op de bankjes, niemand heeft haast, een enkeling doet wat tai chi oefeningen, en de vogels kwetteren wat af. Ze proberen allemaal een goed plekje te bemachtigen in de enorme bamboe struiken voordat de nacht invalt.

De flamingo's in het park staan allemaal op 1 been en de lange nekken worden met een grazieuse zwaai achterop hun lijfen gelegd en de snavels fluffen het verendek op om zacht te liggen. Prachtig.

Maar goed, de loopbrug naar de China-ferry loopt van het park naar het Pacific Hotel wat weer aan de kade staat. Tussen de gebouwen door zag ik een geweldige zonsondergang! De hemel was oranje gekleurt, de zee was rustig en ondanks de 18 graden vandaag leek het wel een mooie zomerdag! Ik heb daar even in de verte getuurd. Gewoon genoten van het uitzicht.

Chiel's ferry had een kleine vertraging maar daarna zijn we lekker kalmpjes aan naar huis gelopen. Hij had nog een uurtje om bij te komen want daarna zou hij met Jos naar de PCCW (de HK-PTT zeg maar) gaan om wat dingen te regelen. Ik heb wel gelachen hoe ze daar gebroederlijk naast elkaar opgevouwen zaten op de piepkleine krukjes voor het piepkleine bureautje.

Toen was het tijd voor eten! Ze wilden buiten zitten (zoals altijd) maar elke keer naar hetzelfde restaurantje gaan is ook zo saai, dus op naar iets anders. Ik had al eens gekeken naar een terrasje van een Italiaan wat er zo leuk uitzag in TST-east. Veel planten en bloembakken, dat trekt altijd.

Dus daar gingen we heen. Ik moet zeggen prima eten, echt italiaans, een wijnkaart zo dik als een boek maar aan ons niet besteed. Wij gaan voor de cola! Prima plekje maar een beetje trage bediening...


Onderweg waren overal de kerstlampjes al aan. Heel romantisch. Elk gebouw heeft zijn eigen kerstkaart op de gevel gezet. Wat fotootjes gemaakt natuurlijk en toen naar huis. Ik heb me gelijk omgekleed in mijn oude vertrouwde passie-killende joggingpak. Lekker!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails